Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Satranç Heyecanı

Küresel Görme Engeliler Gençlik ve Spor Kulüpler Birliği Derneği organizasyonuyla “2.İbrahim Yazıcı Anma Kupası Satranç Turnuvası” Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2.İbrahim Yazıcı Anma Kupası Satranç Turnuvası Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 160 yarışmacıyla birlikte yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İsviçre sistemi şeklinde 7 tur üzerinden 7 yaş kategorisi, 8 yaş kategorisi, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı ile açık kategori şeklinde 5 ayrı kategoride düzenlenen satranç turnuvası sonunda kazananlar belli oldu.  8-9 Haziran’da gerçekleştirilen turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilirken, açık kategoride altın ödülleri ve yaş kategorilerinde flaş bellek hediye edildi.

Açık kategorisi 1.’si İpek Egehan, 2.’si Eren Ahmet Yağız, 3.’sü Yuldayhe Alymbağl kupalarını almaya hak kazandı. Açık kategorisi görme engellilerde ise 1. Erhan Kazma, 2. Enver Kazma altın ödüllerini almaya hak kazandı.

En İyiler kategorisinde ise En İyi Bayan Sporcu Dilara Bıçakçıoğlu, En İyi 50 Yaş Üstü Sporcu Osman Saza Bayazıt, En İyi 1500 Altı Puan Sporcu Okan Yazar, En İyi 1300 Altı Puan Sporcu Emir Ali Şanver oldu.

ENGELLİ BİREYLERE DESTEK PROGRAMI
GRUP EĞİTİMİ PROGRAMI